Tarieven Basis GGZ (BTW-vrij)

Vergoeding
De gesprekken binnen de Basis GGZ vallen onder de vergoeding van de basisverzekering. Praktijk Mens in Bloei heeft per april 2020 contracten met:

– DSW – FBTO
– inTwente – One Underwriting
– Stad Holland – Interpolis
– De Amersfoortse – Pro Life
– Ditzo – ZieZo 
– De Friesland Zorgverzekeraar – Zilverenkruis

De declaratie gaat direct naar de zorgverzekeraar.

Voor de andere verzekeraars geldt dat wij contractvrij werken. Dat betekent dat er 100% vergoeding is bij een restitutiepolis (vrije zorgkeus) en bij een naturapolis wordt de behandeling 55 tot 90% vergoed. De exacte vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en type zorgpolis. Het kan zijn dat je daardoor een eigen bijdrage moet betalen, naast het verplicht eigen risico. Het is aan te raden om vooraf aan de behandeling te informeren bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding en voorwaarden, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Je draagt hier zelf verantwoordelijkheid voor. Je ontvangt aan het einde van de behandeling een factuur die je zelf voldoet (of je werkgever) en die gedeclareerd kan worden bij je zorgverzekeraar.

Voor psychologische zorg (GGZ) geldt het wettelijk eigen risico van 385 euro (2020). Dit geldt voor zowel gecontracteerde, als ongecontracteerde zorg.

Zelf betalen
De behandeling kan ook zelf bekostigd worden. Wanneer je ervoor kiest de behandeling voor eigen rekening te nemen, dan is er geen verwijzing van uw huisarts nodig. Dit geldt ook bij betaling door derden, bijvoorbeeld een werkgever.

Tarieven (2020)
De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) voor de  vijf verschillende trajecten in de Basis GGZ. Het genoemde aantal gesprekken is ter indicatie en is afhankelijk van hoeveel tijd besteed wordt aan verslaglegging, telefonisch/e-mail contact, informatieverstrekking huisarts/bedrijfsarts etc.

Kort (max 294 min, +/- 1 tot 3 gesprekken): € 503,47
Middel (max 495 min, +/- 4 tot 7 gesprekken): € 853,38

Intensief (max 750 min, +/- 8 tot 12 gesprekken): € 1.383,65
Chronisch (max 753 min, +/- max 12 gesprekken): € 1.330,98 
Onvolledig behandeltraject1 (max 120 minuten, 1-2 gesprekken): € 219,78

1 Het onvolledig behandeltraject geldt als na het eerste gesprek blijkt dat je niet op de juiste plek zit of zelf besluit te stoppen na maximaal 2 gesprekken, ongeacht de reden.

 

Tarieven Coaching/counseling (BTW-vrij)

De kosten voor coaching/counseling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je ontvangt na elke sessie een factuur of vooraf als je een pakket afneemt.

Los consult (60 min): € 110
Pakket 5 sessies: € 490
Pakket 10 sessies: € 975

 

Tarieven Relatietherapie (incl. BTW)

De kosten voor de relatietherapiesessies vallen niet onder vergoeding van de zorgverzekeraar. De sessies worden per keer gefactureerd.

Losse sessie Emotionally Focused Therapy (75 min):  € 110

 

Tarieven Yoga (incl. BTW)

De kosten voor de yoga privélessen vallen niet onder vergoeding van de zorgverzekeraar. Je ontvangt na elke sessie een factuur of vooraf als je een strippenkaart afneemt.

Yoga privéles (60 min): € 50
Intakegesprek (voorafgaand aan 1e les) (30 min): € 35
Strippenkaart 5 yoga privélessen: € 225 euro
Strippenkaart 10 yoga privélessen: € 425 euro

Strippenkaarten zijn te gebruiken binnen 12 maanden vanaf datum van aanschaf.

 

Annulering

Voor alle diensten geldt: afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Voor te laat of niet afgezegde afspraken wordt € 50,- in rekening gebracht. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.